Det kan mycket väl vara så att du har stött på ogräsbesvär i trädgården, och det är heller inte ovanligt att dina växter sträcker sig utanför rabatterna och in på din gräsmatta. För att undvika att gräsmattan blöder in i rabatten eller vice versa kan du gynnas av att gräva ner ett kantskydd trädgård. I den här artikeln ska vi prata mer om vad ett kantskydd egentligen är, vad det används till samt förse dig med några ytterligare råd som kan se till så att din trädgård förblir prydlig och lättskött – precis som du vill ha den.

Vad kantskydd är och varför det används

Det kan mycket väl vara så att du tidigare har sett kantskydd i andra personers trädgårdar utan att ens veta om det. Kantskydd är nämligen ett hjälpmedel som knappt syns, men som definitivt gör skillnad i alla trädgårdar. Ett kantskydd trädgård brukar vara tillverkat av stål och ser ut som en lång remsa som trycks ner i jorden. Den placeras mellan två olika sektioner i trädgården: såsom exempelvis en rabatt och en gräsmatta eller vid kanterna längs en stig.

Vad ett kantskydd trädgård då gör är att skapa en gräns mellan de olika sektionerna så att de inte växer in i varandra. Ett kantskydd trädgård kommer samtidigt att förenkla gräsklippningsprocessen vare sig du klipper på egen hand eller drar nytta av en robotgräsklippare. Det ser med andra ord väldigt prydligt ut när du har ett kantskydd trädgård.

Rätt jord till rätt planta

Visst är det inte en enda detalj som kommer att fullända hela trädgården, och några andra metoder som du kan tillämpa är att säkerställa att du använder dig av den rätta jorden till de lämpliga plantorna. Det finns bland annat blomjord, dressjord, gödsel och mycket mer som kan hjälpa plantor att växa, och du bör göra research för att ta reda på vad som passar i krukor, vad som passar i rabatter och vad som passar på en gräsmatta.

Om du behöver en större mängd jord finns det företag som du kan vända dig till som levererar jorden hem till din dörr. Du mottar då en hel säck med jord som kan vara uppemot 1 500 kg tung, och sedan har du mer än nog för att skapa en komplett trädgård.

Vintergröna träd och buskar

Att kratta löv är sannerligen inte ett av de roliga momenten när det gäller trädgårdsskötsel. Även efter dess att du har krattat kommer snart nya löv att falla, så du blir aldrig riktigt klar med krattningen. Om detta känns besvärligt kan du besluta dig för att uteslutande plantera vintergröna växter.

Vad är då dessa buskar och träd? Jo, de är växter som förblir gröna även under vintern och som inte tappar sina blad under hösten. Med andra ord: inget krattande för dig. Exempel på några vintergröna växter som du kan satsa på är dvärggranar, dvärgtallar, lagerhägg samt murgröna.

Kategorier: Inredning