Om oss

senast uppdaterad: 2020-12-23

Stall 2000

Om oss

Stall 2000


Stall 2000 ligger i naturfagra Blekinge just vid foten av Ryssberget och drivs av Birgitta Bergstrand med sambo Bo Karlsson.


Verksamheten startade 1977 med ridskola på Möllekulla. Då Birgitta blivit godkänd ridinstruktöt 1980 bildades senare Möllekulla Ridklubb.


År 2000 flyttade Birgitta och Bo verksamheten till Örlycke och därav det nya namnet Stall 2000.

"Min träningsfilosofi är att försöka möta varje elev och dennes häst på ett sätt som passar just det ekipaget.


Inget kan frambringas med våld. Grundförutsättningen för lösgjordhet är att hästen är lugn, glad och älskar sin ryttare. Först då kan man uppnå resultat och en äkta framåtbjudning.


Det som ger mig positiv energi är att få möta så många olika människor och hästar, och att kunna ge dem något tillbaka. Detta är utmaningen i ” vardagen”.


Här gäller det att agera trädgårdsmästare för att kunna ge varje planta sin speciella omvårdnad så att just den kan bli den vackraste och mest varaktiga.


Kom ihåg! Den enda dumma frågan är den du inte ställer."

Birgitta Bergstrand


Birgitta har själv tävlat både dressyr, hoppning och fälttävlan och utbildat ett stort antal både hästar och ryttare från grunden upptill svår klass.


Eftersom det stora intresset var dressyr började Birgitta 1980 sin utbildning till dressyrdomare och är idag MSV B domare och Överdomare i dressyr.


Birgitta är dessutom utbildad i coaching och mental träning, samt provledare för Grönt Kort.Efter att i början av 90-talet sett fördelarna med att arbeta sina hästar i tömkörning har Birgitta gått flera olika utbildningar i tömkörning och arbetar idag aktivt med tömkörning både som utbildning och som rehabilitering.


Då Birgitta blivit auktoriserad C-tränare 1999 har hon sett värdet av att driva träningen mera individanpassad.


Birgittas stora förebild och mentor har genom alla år varit A-tränaren och förra förbundskaptenen i dressyr Elisabeth Lundholm som Birgitta började träna för i slutet av 70-talet.

Adress: Örlyckevägen 25, 29 493 Sölvesborg Telefon: 0456 - 304 41 Mobil: 0708 - 30 44 11 E-post: stall2000@outlook.com

© 2021 Stall 2000